Arvoisa puoluekokousväki ja hyvät kuulijat. 

Osallistuin viikko sitten vihreiden nuorten tapahtumaan, joka tunnetaan nimellä Väentapaaminen. Sieltä mukaani tarttui t-paita, jonka slogan kuuluu ”Rohkeutta muuttaa maailmaa”.

Sitä tarvitsemme erityisesti silloin, kun pelkäämme uudistaa ja uudistua.

Kannabiksen laillistaminen ja sääntely kysyy meiltä nyt rohkeutta.

Haluan muistuttaa, että Vihreät on rohkeuden liike. Liikkeemme juuret ovat Koijärvellä. Aktivistimme eivät silloin miettineet ensisijaisesti sitä, mikä on suosittua tai mitä meistä ajatellaan, vaan he tekivät sen, mikä oli heidän mielestään oikein ja tarpeellista

Elämme vaihetta, jossa riski sisäänpäin käpertymiselle ja rohkeuden menettämiselle on suuri. Ei anneta pelolle valtaa. Luotetaan tutkittuun tietoon, aktivistien väsymättömään työhön, positiivisiin esimerkkeihin maailmalta ja siihen, että meidän kannattaa olla ensimmäisinä oikeassa.

Minun vihreilläni on nuorten tapaan rohkeutta muuttaa maailmaa!