Tervehdys hyvä Pride-väki! Mahtavaa nähdä teidät kaikki ottamassa osaa tähän tapahtumaan. Olen Sami Kumpulainen, Kuopion vihreiden pj ja kaupunginvaltuutettu. Vuosi sitten poliittiset nuorisojärjestöt täällä Kuopiossa heräsivät siihen, että Pride-kulkuetta ei ehkä tulekaan Kuopioon. Korona-aika oli vaatinut veronsa ja Pohjois-Savon Setalla oli pulaa aktiiveista. Onneksi puoluerajat ylittävällä yhteistyöllä Pride-kulkue saatiin järjestettyä. Kiitos siitä kuuluu kaikille mukana olleille.

Uskon, että onnistunut viime kesä vaikutti siihen, että Pohjois-Savon Seta on nyt aktivoitunut ja kykeni ottamaan tapahtumasta koppia, kuten kuuluukin. On mahtavaa, että puolueet saavat olla edelleen mukana. Kiitos tästä ja muutenkin järjestelyistä Pohjois-Savon Setalle. Eiköhän anneta kaikki järjestäjille isot aplodit!

Me olemme kokoontuneet tänne viettämään Pridea eli tasa-arvon, yhdenvertaisuuden, rakkauden ja ihmisoikeuksien juhlaa. Viesti on yksinkertainen: samat oikeudet kuuluvat kaikille – myös sukupuoli-identiteetistä tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

Kaupunginvaltuutettuna olen erittäin iloinen, että Kuopion päättäjillä oli vihdoin tänä vuonna rohkeutta ottaa Pride-liputus käyttöön. Uskon, ettei muutos olisi ollut mahdollinen ilman teidän edellisen kesän kulkuetta. Päättäjät huomasivat, mikä kuntalaisten tahto on ja reagoivat. Tämä vahvistaa ainakin minun uskoani demokratiaan, mutta myös aktiiviseen kansalaisuuteen. On tärkeää, että otitte ja otatte jatkossakin osaa yhdenvertaisuuden puolesta!

Meillä on vielä paljon tehtävää. Seksuaali- ja sukupuoli-identiteetin muuttamiseen tähtäävät eheytyshoidot ovat edelleen sallittuja, kolmatta juridista sukupuolta ei ole Suomessa otettu käyttöön ja vihamieliset asenteet tuottavat jatkuvasti aivan tarpeetonta pahoinvointia.
Seison tervehtimässä teitä tänään vakuuttaen, että vihreät jatkaa työtään yhdenvertaisemman maailman puolesta jatkossakin.

Jos haluatte tulla juttusille ja allekirjoittaa Pekka Haaviston kannattajakortin, onnistuu se puolueiden yhteisellä teltalla. Parannetaan maailmaa yhdessä! Rakkaus kuuluu kaikille! Kiitos! 💚